اين مطالب براي اولين بار دراينترنت منتشر مي شود
« انگور»
نام قرآني: عنب ( مفرد) اعناب (جمع)
نامهاي متداول: فارسي: انگور، فرشك؛ عربي: عنب؛ عبري: عنو؛ اردو، هند، پنجابي، بنگالي: انگور؛ تلگو، سانسكريت،
مراتي، گجراتي: دركش؛ مليالمي: مونتارنگا؛ كشميري: داچ؛ انگليسي: grape ؛ فرانسوي: vigne- cultive؛
يوناني: staphilia؛ آلماني:weinbeere, Traube ؛ اسپانيايي: uva؛ لاتيني: acinus؛ ايتاليايي: acino,uva؛ روسي: vinograd .
نام علمي: Vitis vinifera (از تيرة انگور Vitaceae)
انگور يكي از لذيذترين ميوههايي است كه خداوند براي انسان آفريده است و از اين رو يازده مرتبه درقرآن مجيد نام اين ميوه به صورت مفرد (عنب) و جمع(اعناب) آمده است.
چند نوع انگور خودرو (مو) درنقاط مختلف جهان ديده شده، بنابر اين تعيين زادگاه اصلي مو مشكل است. نقل شده كه كاشت مو قبل از زمان نوح متداول بوده است. از اين رو شايد بتوان گفت كه در بين ميوهها انگور قدمتي بيش از نخل دارد. تاكنون حدود هشت هزار نوع انگور پرورشي در سرتاسر جهان ديده شده است كه نوعي انگور بي دانه (به نام تامسون) در سطحي وسيع درچندين كشور كاشته ميشود.
انگور يكي از بهترين منابع طبيعي گلوكز و فروكتوز است. اخيراً تركيب ديگري به نام ويتامين P از آن تهيه ميشود اين ويتامين در جلوگيري از خونريزيهاي ناشي از بيماري قند بسيار مؤثر است، تورم وريدي و تصلب شرائين بدن را بخوبي بهبود ميبخشد انگور به علت مواد معدني موجود درآن خاصيتي محرّك، هاضم، آرام بخش، اشتهاآور، مبرّد و مدّر دارد. خون را زياد و تصفيه ميكند و ناتواني عمومي را درمان ميبخشد.
آبغوره قابض است و گلودرد را درمان ميكند. شيرة تاك براي بيماريهاي پوستي و چشم درد مفيد است. انگور همچنين براي برنشيت مزمن، بيماريهاي قلبي، التهاب كليه و نقرس مفيد است. براي جلوگيري از تشنّج ناشي از يبوست آب انگور به كودك ميخورانند، و براي رفع تب و سرماخوردگي بسيار ثمر بخش است. براي مبتلايان به بيماري يرقان نيز غذاي مفيدي است. انگور در سرتاسر جهان مصرف خوراكي دارد. كشمش از نظر طبّي مفيدتر از انگور است. كشمش براي تب، سرفه، نزله، يرقان و تورم نيمه حاد كبد و طحال نافع است.